like


Είμαστε στήν διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία 

 2410 537 952

 2410 537 952
 Servise-Ανταλλακτικά

Αποστολή Εμπορευμάτων στην Ελλάδα & σε όλο τον κόσμο καθημερινά

Αποστολη εμπορευματων

Η ιστορία του καφέ

Καταχώρηση 2013/02/07

 

Κοκκοι καφεΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ

Η ιστορία του καφέ ξεκινάει κάπου τον 15ο αιώνα και έχει τις ρίζες της στη μακρινή Κάφφα της Αιθιοπίας. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές σχετικά με την ανακάλυψη των ιδιοτήτων των κόκκων του καφέ. Η πιο γνωστή από αυτές θέλει ένα βοσκό να εκπλήσσεται ευχάριστα με τη ζωντάνια των κατσικιών του κοπαδιού του, όταν μασούσαν τους κοκκινωπούς καρπούς του καφεόδενδρου

Από την Κάφφα τα καφεόδενδρα μετοίκησαν στην Υεμένη, όπου πιθανώς ξεκίνησε η επεξεργασία των καρπών αλλά και η καφεποσία. Στη συνέχεια ο καφές ταξίδεψε στην Ασία, έφτασε στην Ευρώπη από Βενετσιάνους έμπορους το 1616 και στην Αμερική περίπου το 1700. Έκτοτε ξεκινάει και μια “ιστορία αγάπης” για πολλούς.


Σήμερα ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα ροφήματα παγκοσμίως. Περιέχει μεγάλο αριθμό ουσιών, που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις δύο χιλιάδες, μεταξύ των οποίων υδατάνθρακες, λιπίδια, οξέα, μεταλλικά άλατα και αντιοξειδωτικά. Ουσίες δηλαδή, που προστατεύουν τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες και θεωρούνται σημαντικές για την υγεία και την ευεξία.

Old Coffe News

Η κατανάλωση καφέ, στο παρελθόν, είχε συσχετιστεί με “ανθυγιεινές συμπεριφορές”, όπως το κάπνισμα, τη μη ισορροπημένη διατροφή, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και τον καθιστικό τρόπο ζωής με αποτέλεσμα ο καφές να κατηγορηθεί από πολλούς. Ωστόσο, οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες απενoχοποίησαν τον καφέ, αφού από τα αποτελέσματά τους φαίνεται πως πιθανώς δρα ευεργετικά για την υγεία μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, η μέτρια κατανάλωση καφέ (2-4 φλιτζάνια την ημέρα που προσδίδουν περίπου 200-400 mg καφεΐνης) δεν φαίνεται να έχει αρνητικές συνέπειες, αλλά μάλλον θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας. Ιδιαίτερη προσοχή όμως θα πρέπει να δίνεται από τις εγκύους (για τις οποίες η ημερήσια κατανάλωση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2-3 φλιτζάνια την ημέρα), από τους ηλικιωμένους, τους εφήβους καθώς και τα άτομα με αυξημένη αρτηριακή πίεση-υπέρταση. Σε αυτές τις ομάδες η χαμηλή με μέτρια κατανάλωση φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή.
Espresso

Coffee Espresso

Η δημιουργία του εσπρέσσο ξεκίνησε το 1822 στην Γαλλία με την εφεύρεση της πρώτης μηχανής ακατέργαστου Εσπρέσσο. Η μηχανή αυτή όμως τελειοποιήθηκε στην Ιταλία και η κατανάλωση εσπρέσσο έγινε κομμάτι της καθημερινής ζωής των Ιταλών. Εσπρέσσο στα Ιταλικά σημαίνει άμεσο, γρήγορο.

Στην πραγματικότητα ο όρος «εσπρέσσο», χρησιμοποιείται για να περιγράψει την διαδικασία με την οποία παρασκευάζεται ο συγκεκριμένος καφές και όχι το είδος του.

Η ιστορία του καφέ
UA-37609764-1